Veel gestelde vragen - Aanmelding, startgesprek en vrijstelling

Kan ik tijdens mijn studie al beginnen met de beroepservaringperiode?

Je kunt pas officieel aan je beroepservaringperiode beginnen nadat je bent afgestudeerd. Lees ook de informatie op de pagina Beroepservaring en vrijstelling.

Waar moet ik me aanmelden?

Je meldt je altijd aan bij Bureau Architectenregister, zie ‘Aanmelden voor de beroepservaringperiode’ op deze website. Bij de aanmelding wordt gecontroleerd of je opleiding erkend is en kwalificeert voor het starten van de beroepservaringperiode en inschrijving in het architectenregister. 

Waar en met wie voer ik het startgesprek?

Wanneer je aan een geïntegreerd programma deelneemt zal het startgesprek plaatsvinden bij die aanbieder. Als je de zelfstandige (individuele) route volgt zal je het startgesprek hebben met de Commissie Beroepservaringperiode bij Bureau Architectenregister. De Commissie Beroepservaringperiode van jouw discipline beoordeelt of je de vereiste beroepservaring hebt opgedaan. De Commissies zijn onafhankelijk en adviseren het Architecten Register. Zij beoordelen niet de esthetische kwaliteit van je werk, maar de kwaliteit van je beroepservaring.
Voor zowel het geïntegreerd programma als de zelfstandige (individuele) route geldt dat je aan je mentor moet vragen aanwezig te zijn.

Waar kan ik de formulieren en documenten vinden die ik moet invullen om te kunnen starten?

Op deze site vind je formulieren en documenten voor de zelfstandige route. Je kunt de formulieren vinden in de stapsgewijze beschrijving onder ‘Hoe verloopt de beroepservaringperiode – zelfstandige (individuele) route’. Ken je de stapsgewijze procedure al, ga dan rechtstreeks naar de pagina Downloads.”

Bureau Architectenregister
Nassauplein 24
2585 EC Den Haag

Bezoek alleen op afspraak