Veel gestelde vragen - Werk

Waar kan ik werken?

Je kunt in loondienst werken, als zelfstandige aan eigen projecten of werken op freelance basis voor diverse werkgevers/bureaus. Je kunt op meerdere werkplekken werken, in Nederland of in het buitenland. Het kan ook mogelijk zijn sommige werkzaamheden niet in je eigen discipline maar in een andere discipline of op aangrenzend werkterrein te doen. Je vult hoe, waar en hoeveel je gaat werken in op je werkverklaring (zie downloads).
Bij de vraag- en aanbodportaal beroepservaringperiode en andere vacaturesites kun je ook zoeken naar werk. 

Heb ik zonder registratie de mogelijkheid om aan Europan mee te doen?

Voor deelname aan Europan was inschrijving in het architectenregister verplicht. Na overleg tussen het register en Europan Nederland is dat gewijzigd. Vanaf 2015 is een diploma van een relevante (master)opleiding voldoende. Meedoen aan Europan kan zelfs als onderdeel van je beroepservaringperiode tellen. Overleg dat in je startgesprek met de commissie.

Ik wil in deeltijd gaan werken. Wat betekent dat voor mijn beroepservaringperiode?

De beroepservaringperiode gaat uit van 32 of meer uur per week werken. In deeltijd werken is mogelijk, mits het minimaal aantal werkuren ten minste 20 per week is. Als minder wordt gewerkt dan 32 uur per week wordt de periode naar evenredigheid verlengd.

Wat gebeurt er als ik tijdelijk niet kan werken of geen werk heb?

Als je tijdens de beroepservaringperiode wegens zwangerschapsverlof of andere reden niet kan werken óf als je tijdelijk geen werk hebt, dan stopt tijdelijk je officiele beroepservaringperiode. Uiteindelijk moet je beroepservaringperiode wel binnen zes jaar voltooien.

Moet een mentor een deelnemer werk bieden?

Dat is geen vereiste. Mocht het voorkomen dat de mentor, of het bureau waar een mentor werkt, een deelnemer werk kan bieden dan mag dat uiteraard wel. 

Bureau Architectenregister
Nassauplein 24
2585 EC Den Haag

Bezoek alleen op afspraak